Δούμου Λία

Φιλόλογος

Γεννήθηκα στα Γιαννιτσά, όπου και διαμένω μέχρι και σήμερα.
Το 2007 εισήλθα με υποτροφία στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επέλεξα να σπουδάσω Φιλολογία θέλοντας να ασχοληθώ πρωτίστως με την ελληνική γλώσσα και γραμματεία, συγχρονικά και διαχρονικά, στην ιστορική εξέλιξη από την αρχαιότητα έως σήμερα, τη λατινική γλώσσα και γραμματεία, αλλά και τη γλωσσολογία.
Τα παιδαγωγικά μαθήματα αποτέλεσαν έρεισμα για μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον χώρο της εκπαίδευσης. Για τον λόγο αυτόν από το 2011 παραδίδω μαθήματα σε μαθητές λυκείου στο φροντιστήριο «Θεωρία + Πράξη». Θέλοντας να αντεπεξέλθω στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της εκπαίδευσης, συνέχισα τις σπουδές μου (2016-2018) μέσω του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Επιστήμες Αγωγής - Ειδική Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, αποκτώντας σημαντικές γνώσεις για τη βελτίωση του μαθησιακού επιπέδου των παιδιών.
Έχοντας τα απαραίτητα γνωστικά εφόδια, επιθυμώ να εργάζομαι με παιδιά βοηθώντας τους να εξελιχθούν μαθησιακά και προσωπικά και να υλοποιήσουν τους μελλοντικούς τους στόχους. Στον ελεύθερό μου χρόνο μου ακούω μουσική και συναντώ αγαπημένα μου πρόσωπα. Email: doumoulia90@gmail.com